• Zaterdagteam SV De Braak 1 -Vlijmense Boys: uitslag 0-1

  Wie onder de oude garde bij onze club kan de tweede helft nog herinneren van de WK-finale in 1974 tussen West-Duitsland tegen Nederland? Nederland schiep na rust talloze kansen maar de bal ging er maar niet in. Bij sommige TV-kijkers leidde dit tot zoveel frustraties dat ze de televisie het raam uitsmeten.

  Welnu, het is maar goed dat de wedstrijd van het zaterdagteam niet uitgezonden werd anders had menig SV De Braak-supporter zijn teevee ook door het raam naar buiten gesmeten. Wie de kansen bij wou houden op zijn vingers had zelfs aan 4 handen nog niet genoeg. Maar het netje wou en ging maar niet bollen.

  Een groot overwicht van het zaterdagteam, weliswaar maakten ze 1 doelpunt maar dat werd helaas afgekeurd. De doelman van de Vlijmense Boys hield met veel kunst- en vliegwerk alle ballen tegen. Als dat niet gebeurde ging de bal over of naast. Zelfs een keertje via de buitenkant van de paal. Pech! Pech! Pech! Wel moet gezegd worden dat onze voorhoedespelers wat scherper hadden mogen zijn bij het afronden van de kansen.

  Het werd tijdens de rust in de kantine al gezegd. Als je de kansen niet benut gaat de bal er aan de andere kant in. Dat gebeurde, Vlijmense Boys brak in de slotminuut uit en deed wat SV De Braak naliet, ze haalden de trekker over en raak! Balen! Balen! Balen! De spelers van de tegenpartij sprongen van blijdschap een gat in de lucht. SV De Braak bleef met lege handen achter.

  Maar even een positieve afsluiting. Onze centrale verdediger Tom Heeren liet zien een goeie dieptepass te hebben en zette hierdoor onze nummer 16 Excause regelmatig in een uitstekende scoringspositie. Ik ben bang dat als Excause niet op tijd afremt hij zo het sportpark uitloopt en op de Bakelsedijk zit. Onze club gaat nog veel plezier aan hem beleven. Nummer 10 Kadir Budaklier liet zien dat hij het team goed leiding kan geven. Toen hij zich in de tweede helft nadrukkelijker met het aanvallende spel begon te bemoeien werd SV De Braak nog gevaarlijker. Verder bewees onze doelman zijn waarde en ook Roy van de Putten liet zien goed te kunnen voetballen.

  Het elftal haalde afgelopen zaterdag niet zijn beste vorm maar kan zeker goed voetballen. Helaas gaat gerechtigheid niet altijd op in de voetballerij. Gelukkig heeft de televisie het deze keer niet hoeven te ontgelden!

  SV De Braak – Vlijmense Boys 0-1.