• Battle van De Braak: Veteranen Helmond Sport-Veteranen SV De Braak 7-1

  Op vrijdagavond 27 januari vond de derby tussen onze veteranen tegen die van Helmond Sport plaats: The Battle van De Braak. Nu al legendarisch.

  Voor de wedstrijd die plaatsvond in Stadion De Braak ging het er al heel kameraadschappelijk aan toe en dit geeft nog eens de goeie band aan die er is tussen onze club en die van Helmond Sport. Dit duel bleek een goeie opwarmer te zijn voor de match die om 8 uur in de avond plaatsvond tussen Helmond Sport en Jong Ajax. Hoewel er door onze jongens dik verloren werd was het op 27 januari in Stadion De Braak een feestje. Wat sportiviteit betreft kunnen veel betaalde clubs hier een puntje aan zuigen.

  Deze avond was ook een historische avond, voor het eerst in de prille geschiedenis van SV De Braak scoorde een lid van onze club voor Helmond Sport. Rob van den Hoven is de naam. Hij scoorde voor HS de 2-0 en bleek op dat moment het geheime wapen van de tegenpartij te zijn. Het moreel was gebroken.
  In het begin was het een en al eenrichtingsverkeer richting het doel van SV De Braak. Maar onze verdediging hield in de beginfase dapper stand waarbij met name onze goalie Jorgen Bijsterveld zich regelmatig onderscheidde.
  Mo Yahia brak echter de ban en scoorde de 1-0. Davy Manders deed mee met Helmond Sport en leek te gaan scoren tegen zijn huidige cluppie. Hij liet het netje bollen en waande zich even in het voetbalparadijs. De goal werd echter afgekeurd en HS moest dus even wachten op de tweede treffer.

  Ons bestuurslid Stefan van Os stond in de verdediging en demonstreerde regelmatig een uitstekende actie in zijn benen te hebben waarbij hij zijn tegenspelers op het verkeerde been zette. Mo Yahia van Helmond Sport bleek het voetballen niet verleerd te hebben en onderscheidde zich met enkele treffers. Ook Dennis van Es deed een duit in het zakje.

  Met rust stond het 5-0. Kortom, Helmond Sport bereikte regelmatig een topniveau en SV De Braak een tobniveau hahaha! Nee hoor, onze mannen deden hun best en Helmond Sport was gewoonweg een maatje te groot. Geen schande overigens.

  SV De Braak deelde regelmatig een plaagstootje uit. Dat bleek! Onze pijlsnelle voorhoedespeler Rachid Tijani was op d’n counter levensgevaarlijk en gaf goeie voorzetten. Gelegenheidsaanvaller Patrick van Hout toonde zich een voorbeeld voor zijn eigen eerste elftalspelers en was regelmatig dreigend. Je moet maar zo denken Patrick als Emre en Zoufiane eens geblesseerd raken kun je nog altijd jezelf opstellen!

  Na rust scoorde Helmond Sport nog 2 goals maar SV De Braak deed in de persoon van Patrick van Hout wat terug en scoorde de 7-1.  ls men de wedstrijd beperkt tot na de rust dus een score van 2-1. Menig elftal zou hier voor tekenen.

  Veteranen Helmond Sport tegen Veteranen SV De Braak: Een en al voetbalgezelligheid. De spelers waren de grootste winnaar. Daarvoor hoef je niet perse te winnen.

  Eindstand 7-1.

  Niet getreurd jongens, misschien is het de volgende keer andersom!