• SV De Braak 016-1 tegen HSSC ’61 Eindstand: 9-0

  HSSC ’61 afkomstig uit Hei en Boeikop was een leuk team met hele sympathieke supporters. Het ligt achter Vianen en ze hadden dus al flink wat kilometers achter de rug toen ze op Sportpark De Braak arriveerden. Daarna gingen ze met 0 punten huiswaarts na een 9-0 nederlaag.

  SV De Braak O16-1 heeft in Adam Abdessalami een goeie coach. Hij speelt zelf in het eerste elftal op zondag. Waarom Adam een goeie trainer is? Dat zie je aan hun manier van spelen.

  Goeie positiewisselingen, ooit begrijp je zelf niet meer op welke positie een speler nu werkelijk speelt. Als er aan de bal veel geswitcht wordt is dat moeilijk te bespelen voor de tegenstander. Adam heeft zijn huiswerk goed gedaan.

  Dat blijkt wel als tijdens de eerste helft onze jongens een doelpunt tegenkrijgen maar nee hoor, die wordt afgekeurd. De goed ingestudeerde buitenspelval bleek te werken en dat gevaar werd dus verijdeld. Een pluimpje voor onze centrale verdedigers Geli, Ibrahim en Filip. Hieruit blijkt maar weer eens dat onze jongens op de training veel oppikken, een goeie buitenspelval is namelijk te leren door veel te oefenen.

  Ook hebben onze mannen een goeie balaanname en daaraan kun je zien dat iemand goed kan voetballen. Maar wat direct opvalt bij deze ploeg is de goeie steekpassjes die van onze centrale middenvelders zoals Younes en Rayen afkomstig zijn. Zij zetten iedere keer de spits in een goeie positie.

  Het elftal staat momenteel bovenaan en dat is dik maar dan ook dik  verdiend. Wat een leuk detail is, dat is dat er verschillende jongens van rond de 15 inspelen.

  Voor de rust staat het al 3-0 en onze spits Keyno haalt tijdens de wedstrijd verscheidene malen de trekker over. De 9-0 overwinning was dan ook zeker niet geflatteerd te noemen. Het elftal excelleerde na rust. Een complimentje voor onze rechtsbuiten Gijs, heel erg dreigend als hij naar binnen trekt. Kortom, met deze jongens gaat SV De Braak een gouden toekomst tegemoet. Een goed ingespeeld team met enkele klassenbakken.

  Mannen, als jullie zo doorgaan eindigen jullie ergens bovenaan. Zeker weten!