• De Tabakswet en de KNVB regels verbieden het roken in sportkantines. Roken is alleen dan toegestaan wanneer dat in een speciale rookruimte gebeurd. Zo´n ruimte is een afgesloten, als zodanig aangeduide ruimte, zodat eventuele hinder of overlast van tabaksrook buiten deze ruimten tot een minimum beperkt blijft. SV De Braak heeft niet zo´n speciale ruimte ingericht, hetgeen betekent dat de gehele kantine rookvrij is. Hiernaast worden er geen tabaksproducten verkocht in de kantine.
  In de buitenlucht mag wel worden gerookt, hetgeen betekent dat er langs de velden, op de tribune en op het terras van de kantine wel een rookmogelijkheid is. Binnen de omheining van een speelveld mag echter niet gerookt worden. Dit geldt voor zowel de spelers als de begeleiding van de teams.

  De regels zijn als volgt:

  1. Er wordt absoluut niet gerookt in de kantine, de bestuurskamer, het secretariaat, het jeugdhonk, de verzorgingsruimte, de kleedkamers en in tijdelijke ruimtes zoals (evt. tijdelijk) geplaatste containers of tent.
   Dat is ook wettelijk zo bepaald.
  2. Verder is roken verboden op het kunstgrasveld.
  3. Roken in het voormalig tassenhok (met de kantinedeuren gesloten!) wordt gedoogd, maar wordt niet wenselijk geacht.
  4. Het roken op het terras en onder het afdak wordt gedoogd, mits ten minste aan een zijde open (buitenlucht). Uiteraard is het wenselijker helemaal niet te roken.
  5. Deze regels gelden ook voor elektrische sigaretten.