• Nummer 13 brengt SV De Braak geluk

25 sep 2022
  • In de zesde minuut kwam het eerste elftal op zondag van SV De Braak in de uitwedstrijd tegen MVC uit De Mortel op 0-1. Het doelpunt werd gescoord door Zohir El Maach. De eerste dreiging ging echter uit van MVC. In het begin was er bij onze jongens dan ook wat sprake van nervositeit.

Doelman Rick de Vooght liet zien een betrouwbare sluitpost te zijn. Als er werk aan de winkel was loste hij dit vakkundig op. Verder heeft hij een ontzettend goeie trap in zijn benen waarmee hij gemakkelijk onze aanval kan bereiken. Een geheim wapen waar ons team dit seizoen nog veel plezier aan kan beleven.

Na de 0-1 voelde SV De Braak zich bevrijd van de druk en speelde goed circulatievoetbal. Dit is het soort voetbal dat coach Patrick van Hout propageert. Is zijn hand nu al zichtbaar? De toekomst zal het uitwijzen.

De leider van het team is Mohammed El Maach. Een voetballer die de wedstrijd kan lezen, rust brengt in het team, tactisch sterk is en hij ziet altijd de vrije man. Maar ook de andere oud-HVV’er heeft al bewezen een aanwinst te zijn. Zohir El Maach toonde zich voor rust trefzeker en haalde voor de tweede keer de trekker over. Tussenstand 0-2. Zohir is een trefzekere killer die nog vaak beslissend voor SV De Braak kan zijn.

Na de thee was het spel van ons team wat rommeliger en werd er teveel onnodig balverlies geleden. Kwam het door nervositeit of was na de voorsprong de concentratie wat minder? Wie het weet mag het zeggen.

Maar het elftal is aan het groeien. Emre Bars, onze nummer 13 was vandaag de meest opvallende man van het veld. In de eerste 2 doelpunten had hij een groot aandeel. Het was dan ook dik verdiend dat hij in de 67ste minuut zelf een doelpuntje meepikte en later een publiekswissel kreeg. Tussenstand 0-3. Emre is dreigend aan de bal, heeft een goeie voorzet, is snel, op een gezonde manier fel en staat meestal vrij. Nummer 13 brengt SV De Braak vandaag geluk.

Tim van der Heijden maakte nog de 0-4.

Goed combinatievoetbal van SV De Braak, er zit veel potentie in het team maar er moet wel wat minder balverlies worden geleden. Het elftal scoorde vandaag een mooie 7+.

MVC – SV De Braak 0-4.

Een goed begin van de competitie. Op naar de derby tegen Rood Wit ´62!