• Middels deze nieuwsbrief willen wij alle leden van SV De Braak op de hoogte houden van de ontwikkelingen rondom SV De braak. Door Covid 19 zitten we nu midden in een (wederom verlengde) lock down, maar toch gaat het bestuur achter de schermen gestaag door.
  Onderstaand nieuwsbrief nr. 7.

 • 1. Bestuur.

  Volgens het meest gunstige scenario kunnen we vanaf eind april weer langzaam uit de Lock down komen.
  We dienen nog even vol te houden, maar ook het bestuur kijkt uit naar weer een normaler bestaan, waarbij we elkaar weer fysiek kunnen ontmoeten op ons sportpark. Hierbij ontvangt u nieuwsbrief zeven, het bestuur zal u middels nieuwsbrieven op de hoogte houden.

 • 2. Seniorenafdeling.

  De Seniorenafdeling lift gelukkig steeds meer mee met de versoepelingen: de meeste teams trainen 2 x per week, men regelt zelf oefenwedstrijden inclusief scheidsrechters, en de opgelegde regels worden keurig nageleefd. Bovendien is er een geslaagde activiteit geweest waar alle leden getrakteerd werden op een hapje en een drankje. Het veelbesproken licht aan het einde van de tunnel is dus echt in zicht, zo lijkt het! Bovendien heeft de KNVB plannen om deze voetbaljaargang nog een "regio-cup" in het leven te roepen. Zodra dit concreet wordt zullen we dit zeker communiceren naar alle betrokkenen. Ter afsluiting is het ook zeer noemenswaardig dat het een prachtig gezicht is om al de vrijwilligers te zien lopen in de nieuwe coachjassen! Als direct betrokkene van SV DE BRAAK kun je hier alleen maar trots op zijn!

 • 3. Jeugdafdeling.

  Het is nu al bijna een jaar dat we niet meer normaal kunnen voetballen in competitieverband, een korte periode in september en oktober 2020 daargelaten. Voor ons als jeugdcommissie is het al die tijd heel erg lastig geweest om zoveel mogelijk voor de kinderen te organiseren en soms zien wij ook niet meer de mogelijkheden om te variëren. Er zijn teams die maar enkele opties hebben om te voetballen i.v.m. de soms grote niveauverschillen die er zijn. De intermezzo’s van clinics en andere activiteiten (4 tegen 4 en trapparcours) zijn ook niet iedere week in te plannen. Vanuit ons gezien staan wij open voor alle initiatieven die trainers/leiders/ouders zelf bij ons aandragen en uit willen voeren op de zaterdagen. Komt dus met goede ideeën en wij zullen ze mee helpen uitrollen. Wij zien graag jullie helpende handjes en meedenkende breinen tegemoet en staan open voor alles. Dit kan natuurlijk ook een andere niet voetbalactiviteit zijn zoals een oriëntatietocht, pub quiz of iets dergelijks.

  We kijken op dit moment ook al vooruit naar komend seizoen maar hopen nog steeds dat de door de KNVB aangekondigde Regio cup nog door zal gaan, al zal dat ook nog lastig worden met de huidige corona cijfers. Begin april worden de poules door de KNVB bekend gemaakt en later het eventuele wedstrijdschema als het weer veilig kan.

  Vanuit het hoofdbestuur is de afgelopen weken besloten om alle vrijwilligers van de vereniging een mooie coachjas ter beschikking te stellen. Deze operatie vordert gestaag en op zaterdagen en trainingsavonden is het mooi om te zien dat we uniformiteit uitstralen naar de kinderen en hun ouders.

  Op 20 maart jl. werden alle kinderen na hun wedstrijd of training verrast door “Friet van ons” die op de braak aanwezig waren om iedereen van een lekker frietje met snack te voorzien. Een geweldige actie vanuit het bestuur die door iedereen werd omarmt. Het maakt kinderen niet uit hoe laat het is voor friet, hebben wij wel gemerkt. Om 10 uur werden de eerste frietjes en frikandellen al smakelijk opgegeten door de kinderen van de onder 8, 9 en de mini’s.

  Het invullen van alle poppetjes binnen onze organisatie wordt voor komend seizoen weer een hele klus want ondanks dat we al heel veel vrijwilligers hebben vanuit de ouders, hebben we er nooit genoeg. Op allerlei gebied kunnen we goede mensen gebruiken, op voetbalgebied maar ook op organisatorisch en pedagogisch gebied want onze kinderen hebben het best zwaar in deze moeilijke tijd en moeten goede begeleid worden.

  Met alle trainers en leiders gaan we de komende tijd vooruit ook kijken naar seizoen 2021-2022 maar eerst hopen dat we dit seizoen toch nog af te sluiten met wat echte wedstrijden tegen bijvoorbeeld Bruheze, Stiphout Vooruit, Rood Wit ‘62, Brandevoort of Mierlo Hout.

 • 4. Voetbal Extra.

  We zijn inmiddels allemaal weer aan het trainen en kunnen we de coronakilo’s er weer af gaan trainen. Vanaf 31-3-2021 is de avondklok naar 22:00 uur gegaan wat voor ons betekende dat we weer van 19:00 uur tot 20:30 konden gaan trainen, dit is voor de trainers en de senioren spelers die werken een stukje prettiger zodat ze niet overhaast naar de Braak hoeven te komen.
  Helaas zijn ook minder leuke berichten te vermelden namelijk onze senior trainer Paul Bongers zit in de lappen mand, en zal voorlopig niet te zien zijn langs de voetbal velden. Er is namens onze afdeling een bloemetje ter beterschap naar Paul gestuurd en we hopen dat hij snel weer op de velden te zien is. De competitie zal voorlopig nog niet worden gestart door het Corona virus en we hopen dat we na de vakantie weer mogen starten met de competitie. Ook zijn de eerste toernooien waarvoor we waren uitgenodigd en hadden ingeschreven afgelast, helaas zullen we daardoor we nog niet echte wedstrijden kunnen gaan spelen. We zijn met het bestuur in overleg om een dag te gaan plannen zodat we onderling iets kunnen gaan organiseren met onze teams en misschien wel tegen enkele reguliere teams zodat we toch nog een beetje kunnen gaan voetballen. Hopelijk is hier snel iets meer over te vertellen en kunnen we ook een datum gaan prikken hiervoor. Het jaarlijks kamp zal ook dit jaar niet doorgaan.

  Omdat het nu Corona is het redelijk stil op de velden en zijn we op de achtergrond nog bezig met diverse dingen met de KNVB en andere verenigingen om te kijken hoe we de competitie aantrekkelijker kunnen gaan maken voor een ieder. We zijn diverse scenario’s aan het bekijken je kunt hierbij aan de volgende punten denken:

  • Verminderen van reistijd;
  • Andere wedstrijd vormen bij de jeugd;
   o Denk hierbij aan een toernooi vorm welke dan bijvoorbeeld om de 2á3 weken laten doorgaan;
   o Samenvoeging van zuid 1 en zuid 2 (voor de Jeugd);
   o Kleinere teams, denk hierbij aan 4 tegen 4 of 5 tegen 5 voetbal zodat ook kleinere verenigingen zich in kunnen schrijven in de competitie;
   o Samenwerkingen met andere verenigingen om het ledenbestand van kleinere verenigingen omhoog te kunnen krijgen;

  Van bovenstaande punten is nog niets concreets en zijn dus nog gedachtes die we uit aan het wisselen zijn met elkaar om het aantrekkelijker te maken om ook zo anderen over de streep heen te krijgen zodat deze ook kunnen/willen gaan starten met het aanbieden van G-voetbal.

  Sinds vorige week is er een actie gestart van het gehandicapten sport fonds om een digitale collectebus te activeren voor onze afdeling en de vereniging om een financieel steuntje in de rug te geven. Als het goed is hebben jullie vanuit de begeleiding een link gekregen van de digitale collecte bus om te delen op de sociaal media kanalen om meer bekendheid te geven aan de actie. Ook van deze actie zal weer een gedeelte voor ons zijn dus hoe meer we kunnen ophalen hoe meer we krijgen om te gebruiken voor onze afdeling. De vorige opbrengsten hebben we gedeeltelijk gebruikt voor het kamp.

  Met veel pijn en moeite heeft de commissie van het kamp ook dit jaar moeten beslissen dat het jaarlijkse kamp niet door kan gaan i.v.m. het Corona virus. Dit besluit is op het laatste moment genomen met de gedachte dat dit toch nog door zou kunnen gaan, echter is uit de laatste berichtgeving in de persconferentie een ander signaal naar voren gekomen waardoor er is besloten om het kamp te annuleren. Ik heb begrepen dat de organisatie al aan het kijken is naar een geschikte data voor 2022 en kan het hopelijk dan wel door gaan.

 • 5. Jubilarissen.

  SV de braak, de fusieclub die ontstaan is uit MULO en HELMONDIA, heeft in het weekend van 10 en 11 April een aantal personen verrast. Hier was een goede reden voor: het betrof hier allemaal jubilarissen van de club. Helaas is het op dit moment vanwege de Coronabeperkingen niet mogelijk om jubilarissen uitgebreid in het zonnetje te zetten middels een huldiging. Vandaar dat al deze personen thuis verrast werden met een bloemetje en woordje aan de deur.

  Ook waren 2 personen uitverkorene om door TV Helmond geïnterviewd te worden, . een Een leuk item op dit Helmonds tv-kanaal was het resultaat. SV DE BRAAK spreekt hiermee de grote waardering richting deze personen uit, die alle lid zijn tussen de 25 en 80 jaar! Zij zijn de club trouw gebleven al die jaren en hebben diverse functies verricht binnen de vereniging of zijn nu nog actief binnen de club. Als club kunnen we dus alleen maar trots zijn op deze personen! Alle jubilarissen waren zichtbaar blij verrast met het bezoek. Zodra de mogelijkheid het toelaat zullen alle personen officieel gehuldigd worden tijdens een feestelijke bijeenkomst op Sportpark De Braak. Het betreft hier onderstaande personen:

 • 25 jaar lid: Tino Daniels, Marion Stax, Willem v.d. Hoef, Joep Tilburgs, Raymond Tenhoeve, Albert Noijen, Mark v.d. Reek, Frank v.d. Berg, Nygel Hoek, Wilnard Dankers;

  40 jaar lid: Ton v.d. Boogaard, Stefan Manders, Mark Kolenberg, Patrick Winckens, Henk Giebels;

  50 jaar lid: Ronnie van Kraay;

  65 jaar lid: Toon de Vries, Ludi Ermens, Peter v.d. Vorst;

  70 jaar lid: Paul Bongers, Harrie van Kraaij;

  75 jaar lid: Jan v.d. Heyden, Ad Lammers;

  80 jaar lid: Theo Lambert.

 • 6. VTZ.

  Er is een technisch beleidsplan voor SV De Braak opgesteld voor 2021-2025. De komende tijd zal dit plan worden gepresenteerd aan de belanghebbenden.

 • 7. Vragen.

  Heeft u vragen of suggesties stuur ze naar info@svdebraak.nl.