• Ik rij mijn kind t/m o19 naar een uitwedstrijd ben ik dan toeschouwer?

  Nee. Bij uitwedstrijden van jeugdspelers (t/m 19 jaar) vallen de benodigde chauffeurs onder de teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd. 

  Probeer als thuisspelende vereniging vooraf duidelijke afspraken te maken met de bezoekende vereniging over het aantal ouders/begeleiders die per uitspelend jeugdteam het terrein als ‘chauffeur’ mogen betreden. Beperk in deze situaties de aanwezigheid van ouders/begeleiders tot het noodzakelijke om spelers op de wedstrijdlocatie te krijgen. Communiceer als club jouw clubspecifieke richtlijnen ook duidelijk op jouw website en aan de poort om discussie te voorkomen. 

  Mogen er bij spelers/team met een beperking wel ouders zijn?

  Ouders/verzorgers die noodzakelijk zijn voor het kunnen laten sporten van een speler met een beperking mogen wel worden toegelaten op de sportaccommodatie.

  Ik rij mijn kind naar een training of thuiswedstrijd mag ik dan blijven kijken?

  Nee. Als kinderen sporten op de eigen accommodatie dan vallen de chauffeurs niet onder de teambegeleiding. Zij worden dan als toeschouwer gezien en mogen dus niet blijven kijken naar de training/wedstrijd. 

  Wie is er wel welkom op de sportaccommodatie?

  Op het publiek na zijn alle personen welkom die een rol hebben bij de organisatie van de wedstrijden/trainingen. Naast de spelers is dat de gebruikelijke bezetting van coaches, stafleden, officials, bestuursleden, vrijwilligers en/of chauffeurs.

  Zijn geblesseerde spelers welkom bij een wedstrijd van hun team?

  Nee. Geblesseerde spelers nemen geen deel aan de wedstrijd en hebben geen noodzakelijke rol bij het organiseren van de wedstrijden en zijn daarom niet welkom op de sportaccommodatie.

  Waarom mag er geen publiek aanwezig zijn bij de wedstrijden/trainingen?

  Vanwege de zorgwekkende landelijke besmettingscijfers heeft de overheid besloten dat grote groepen mensen niet meer bij elkaar kunnen komen. Dat geldt ook voor sportpubliek.