• Kantine voorlopig gesloten, geen publiek toegestaan (update)

28 sep 2020
  • Premier Rutte was duidelijk maandagavond: "Sportkantines gaan dicht". Daarnaast is publiek niet meer toegestaan, ook niet bij wedstrijden van amateurteams.

Dit wil zeggen dat we onze kantine voorlopig moeten sluiten. In eerste instantie voor drie weken volgens de overheid.

De belangrijkste nieuwe regels:

Er is geen publiek toegestaan bij het sporten (trainingen én wedstrijden)

Op deze regel is een aantal uitzonderingen:

• Ouders/verzorgers die noodzakelijk zijn voor het kunnen laten sporten van een kind/jongere (bijvoorbeeld voor kinderen/jongeren met een beperking);
    • Vrijwilligers met een ondersteunende taak (coaches, officials, scheidsrechters, etc.);
    • Ouders die rijden bij uitwedstrijden van spelers t/m 19 jaar maken onderdeel uit van het begeleidingsteam van de sporters. Zij vallen dus niet onder de regel van toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd. Let wel: iedereen moet nog steeds 1,5 meter afstand bewaren. En in de auto is nog steeds het advies om een mondkapje te dragen als je niet uit één huishouden komt.

Via deze link van de rijksoverheid treft u meer informatie aan. Ook over specifieke vragen, zoals: ik ben een van de chauffeurs van een jeugdteam bij een uitwedstrijd, mag ik dan blijven kijken?