• Interview met Senn Arts

  Senn Arts voetbalt in het team SV De Braak O10-1. We interviewen Senn na de gewonnen wedstrijd tegen I.V.O. uit Velden. Vol lof is hij over zijn medespelers met wie hij een hecht vriendenteam vormt.

  Senn heeft stage gelopen bij PSV en zet daar volgend seizoen  zijn voetballoopbaan voort. Dit seizoen gaat hij nog mooi afsluiten met zijn team op De Braak. Hij wil echter benadrukken dat het voetbalplezier dat hij beleeft met zijn teamgenoten hem mede als voetballer gevormd heeft. “Het voetballen met mijn vriendjes bij SV De Braak, vind ik perfect.”  Door dit plezier heeft hij een nog grotere motivatie om zich te verbeteren als voetballer.

  Senn vervult de rol als centrale middenvelder, momenteel zijn favoriete positie. Volgens zijn vader Stef speelt hij vooral op gevoel. “Wij proberen dit vooral zo te laten omdat dit zoiets puurs is. Je merkt in alles dat hij het spelletje heel goed leest en dat Senn enorm gedreven is. En dat is, denk ik, PSV ook opgevallen.” Voetbalinsiders zijn vooral vol lof over het schot van Senn, diens techniek en overzicht in het veld.

  “Maar dat overzicht kan nog beter”, aldus de zelfkritische Senn. Hij beseft namelijk dat er nog punten zijn waar hij aan moet werken. Zo realiseert hij zich dat de traptechniek met links nog verbeterd kan worden en op het veld wat feller mag zijn. Ook zijn ouders geven hem advies en houden hem met beide benen op de grond.

  Senn begon met voetballen toen hij op zijn vierde verjaardag een bal kreeg met het logo van Barcelona erop. Bijna 5 jaar oud maakte hij zijn entree bij de mini’s van onze club. 1 jaar later stroomde hij onder de goedkeurende blik van Jean-Pierre van de Laar op 6-jarige leeftijd door naar de O8-1 terwijl hij pas 6 jaar oud was. “Jean-Pierre zag vanaf het allereerste moment iets bijzonders in Senn en blijft hem nog steeds op de voet volgen”, aldus Stef.

  Voetbal zit in de familie. Aan moeders kant, met een MULO-achtergrond, zitten ook getalenteerde voetballers. Vader Stef heeft vroeger zijn voetbalschoenen laten klinken bij Rood Wit ’62 en in de jeugd van Helmond Sport.

  Hoe belandde Senn bij PSV? “De eerste keer dat ik bij PSV opviel was tijdens de thuiswedstrijd op De Braak.” Later kwamen ze nog een paar keer kijken en voilà , Senn kreeg via SV De Braak een brief van PSV. Ze wilden hem op stage hebben. Senn heeft deze stage inmiddels succesvol afgerond en volgend seizoen mag hij bij PSV JO-11 beginnen. Bij SK Lommel was hij al eerder op stage en ook FC Eindhoven had interesse in hem.

  Wist je dat Senn in feite bijna dagelijks traint? Veel van zijn teamgenoten wonen net als Senn in Dierdonk en ze voetballen altijd op het grasveldje. Senn komt van school, kleedt zich om en gaat richting zijn vrienden om samen te voetballen. Om 5 uur is hij thuis om te gaan eten, om 6 vertrekt hij 3 keer per week naar de training bij de voetbalclub: 2 keer bij SV De Braak en 1 keer bij PSV. Op zondag traint hij ook nog bij de Helmondse Voetbalschool. Voetbal is zijn ultieme passie maar trefballen tijdens gymnastiekles vindt hij ook wel leuk.

  Senn heeft ook een hele lieve zus, genaamd Julia. “Julia is hele lieve meid en beleeft enorm veel plezier in dansen. We zijn ook erg trots op haar”, aldus vader Stef. Hij vervolgt, “ik vind het heel leuk dat Senn toevallig dezelfde hobby heeft als mij. Maar het allerbelangrijkste vind ik dat Senn gelukkig is en plezier heeft in hetgeen dat hij doet.”

  Dat vinden wij ook. “Beste Senn, heel veel succes bij PSV en je bent altijd van harte welkom bij SV De Braak!”