• Interview met Harm van Stiphout

 • Harm van Stiphout is onze huidige (eerste) voorzitter van SV De Braak. Voordat Harm voorzitter was van onze club was hij dat eerst plus/minus 3 jaar bij SC Helmondia. Het was nooit zijn bedoeling om  voorzitter te worden maar dat is zo gegroeid, aldus Harm. Onder ons gezegd, Harm hecht niet aan het pluche en is gewoon bestuurder in het belang van de club en geen bobo.

  Harm groeide op in de vogeltjesbuurt en woont nog steeds in dit gebied in Helmond Noord. Hij zat jarenlang bij de selectie van SC Helmondia maar speelde veelal in het tweede. Harm (inmiddels 46 jaar jong) kan met betitelen als een balafpakker die de bal daarna direct bij de betere spelers inlevert. Harm stond ook bekend om zijn loopvermogen kortom een degelijke verdedigende middenvelder die speelt op de 6. Hij trapt nog altijd een balletje bij de veteranen van SV De Braak.

  Zijn vader speelde tot zijn 42ste bij MULO. Van Stiphout sr. voetbalde er in het eerste. Zijn moeder kwam ook uit een MULO-gezin. In de familie van Stiphout komt SV De Braak dus als het ware samen.

  Naast voetbal is Harm een verwoed darter. Hij begon hiermee ruim 20 jaar geleden (de beginperiode van het tijdperk Raymond van Barneveld). Hij deed deze sport bij De Molen in de Molenstraat in Helmond en doet dit nu in Mariahout.

  Harm begon zijn middelbare schoolloopbaan op de Knip, ging daarna naar de MTS om de Opleiding Procestechniek te voltooien. Later behaalde hij zijn diploma Elektrotechniek op HBO-niveau. Hij werkte bij Nexpak en was hier hoofd technische dienst. Daarna begon hij met zijn bedrijf STIMAC, de eerste en huidige hoofdsponsor van SV De Braak. STIMAC is gevestigd in Deurne op het industrieterrein en zorgt voor de continuïteit van machineparken onder andere door het onderhoud dat diens monteurs verrichten.

  Harm roemt de jeugdopleiding en vrijwilligers van SV De Braak. “Een jeugdopleiding moet goed gestructureerd op zijn gezet met oog voor alle jeugdspelers waaronder ook die van de lagere elftallen. Verder is het de bedoeling om de selecties van SV De Braak zoveel mogelijk te laten bestaan uit spelers uit eigen opleiding.” Zijn filosofie is dat je niet alle werkzaamheden naar jezelf toe moet trekken maar andere mensen juist verantwoordelijkheid moet geven. “De protocollen en regels moeten goed in orde zijn. Alles moet kunnen binnen de club als het tenminste goed onderbouwd is en continuïteit heeft. Alle (1300) leden moet het bij onze club naar hun zin hebben!”