• In memoriam: Paul(tje) Renwarin

  16 apr 2024
 • Paul(tje) Renwarin, 31 lentes jong geveld door een vreselijke ziekte.
   
  We kennen Paul allemaal als een zachtaardige, maar vooral gedreven, enthousiaste, levenslustige man die als levensmotto had: werken met jeugd.
  Het maakte hem niet uit of dat was als leraar op school, als trainer van een elftal, als opleider op een voetbalschool!
  Ook in zijn vrije tijd was hij altijd in contact met de jeugdige onder ons. Hij was ook te vinden op Tiktok, Insta, altijd in contact met de jeugdige onder ons. Dat was zijn passie!
   
  Paul is begonnen met voetballen op jonge leeftijd. Hij was keeper bij Rood Wit ’62. Daar heeft hij het tot het eerste elftal geschopt, zijn inzet was formidabel, maar zijn lengte zat hem niet mee en vandaar heeft hij op jonge leeftijd voor een andere weg gekozen namelijk die als (jeugd) trainer.
  Hij is begonnen bij Rood Wit en daarna in het seizoen 2016-2017 onze jeugdafdeling komen versterken. Hij was toen 23 jaar oud en vol ambitie. In de jaren die volgde (eerst bij MULO en daarna bij SV De Braak), heeft hij met al zijn ziel en zaligheid zich ingezet voor het verbeteren van jeugdvoetballers.
   
  In de loop van de jaren heeft hij een paar “uitstapjes” gemaakt naar andere verenigingen, vorige jaar nog bij MH O23, maar de liefde voor de Braak en vooral de jongere jeugd bracht hem toch altijd weer terug naar het oude nest.
   
  Hij is was zo “bezeten” van voetbal dat hij zijn trainingen bij zijn elftallen ook nog combineerde met zijn “werk” als opleider bij de Helmondse Voetbalschool. Daar kon hij specifiek en individueel werken met zijn spelers of ze nou 5, 10 of 15 jaar waren. Hij is daar bijna 5 jaar met veel enthousiasme bezig geweest met het opleiden en begeleiden van jeugdspelers.
   
  Als persoon was Paul kalm, een tikje berekenend maar altijd enthousiast en hij stond open voor nieuwe ideeën, oefeningen en werkwijze.
  Langs de lijn kon hij fel zijn maar altijd op een normale en correcte manier.
  Hij was iemand die niet alleen goed lag bij ZIJN spelers maar ook bij de ouders, begeleiders, collega trainers. Ze konden allemaal bij hem terecht.
   
  Het speciale van Paul is dat hij tot het laatst met veel van zijn jeugdspelers die hij onder zijn hoede heeft gehad nog contacten onderhield. Was het niet op het veld dat was het wel met gamen, toernooitjes en extra trainingen. Ze zullen hem missen!
   
  We zullen hem allemaal missen! Hij is uniek, er is maar 1 Paultje Renwarin.
   
  Paul, wij wensen jou een “goede reis”.
  Ergens daarboven kunnen ze zeker nog wel een goede trainer gebruiken!
   
  In onze kantine is een plek ingericht om Paul te herdenken en om condoleances achter te laten.
   
  Bestuur SV de Braak