• Ik ben Henk Driessen. Beter bekend als onze Henk, de stukskes-schrijver van SV De Braak. Dit werk deed ik van tevoren bij SV Deurne, waar ik in 2004 begon als materialenman. In 2019 ben ik gestopt bij de club. Na mijn loopbaan bij SV Deurne kwam ik in het Hellemondse terecht bij De weblog van Helmond.

Waarom naar Helmond? Welnu, bij De weblog van Helmond kreeg ik een uitgelezen kans om als journalist aan de slag te gaan. A dream came true. Mijn twee lievelingsinterviews die ik namens De weblog van Helmond deed waren waarschijnlijk die met Faiz Essakkati maar op nummer 1 staat nog altijd die met Rob Landsbergen. Iemand die jullie waarschijnlijk wel allemaal zullen kennen.

Iets persoonlijks over mezelf, ik ben geboren in Vlierden en woon sinds 1993 in Deurne. Gevoetbald bij SPV maar laten we het er op houden dat ik niet het grootste licht ben dat de voetballerij ooit heeft gekend.

Ik heb een leven waarin ik vele mooie projecten heb gedaan. Zo heb ik 2 boeken geschreven, heb samen met Ellen Kusters een eigen podcast te zien op YouTube met als titel Henk en Ellen in Gesprek. Heb ook een Henkie’s Moppentrommeltje uitgebracht waarin zelfbedachte mopjes van mij staan. Ook heb ik in het theater van Deurne opgetreden in 2017 als stand up comedian.

Desalniettemin, mijn leven kent ook zijn dieptepunten. Af en toe heb ik last van depressies. Wie mijn rots in de branding was, dat was mijn allerbeste vriend die in 2019 stierf. Hij was 20 jaar ouder dan ik en is de vader die ik altijd heb willen hebben. Speciaal voor hem heb ik een monumentje op zijn graf laten zetten. Hij is het namelijk geweest die in de periode als ik in een diep dal zat mij er iedere keer uittrok.

Hoe ik begonnen ben bij SV De Braak? Ze hebben er zulke lekkere Snickers! Nee hoor, grapje. Wat wel zo is, er is geen gezelliger kantine dan die van SV De Braak. Als ik met het eerste elftal op zaterdag op stap was genoot ik daar zo van. Op die momenten was ik de gelukkigste mens ter wereld. Verder zijn het kantine personeel de beste kantinemensen die ik ooit in mijn leven heb ontmoet. Bij hen vind ik het altijd zo gezellig.

Wat ik ook mee wil geven. Mensen moeten niet zo afgeven op Helmonders, het zijn de beste mensen ter wereld. Ik zelf was ook bevooroordeeld maar het imago van Helmonders is compleet anders als wie ze zijn. Ik zeg altijd maar zo een Deurnenaar is aardiger, een Helmonder eerlijker. Dan kies ik voor het laatste maar ik moet eerlijk bekennen dat ik zelf wel wat eerlijker mag zijn en eerder ne Deurnenaar ben.

SV De Braak is een geweldige club met fantastische vrijwilligers. Iedere stad wens je zo’n club toe! Ik vind het dan ook werelds om voor SV De Braak te werken. Duizendmaal dank hiervoor!