• 5 jeugdspelers maken overstap naar BVO

  16 mei 2023
 • Door Henk Driessen.

  Maar liefst 5 jeugdspelers maken na dit seizoen de overstap naar Helmond Sport. Zondag 7 mei werden ze na de vriendschappelijke wedstrijd tegen Duiven die met 4-2 gewonnen werd in het zonnetje gezet. Een ode aan die 5 jeugdspelers is mede een ode aan de jeugdopleiding van SV De Braak. Davy Manders, hoofd jeugdopleidingen, was dan ook zeer in zijn nopjes. Zijn zoon Keano treedt in de voetsporen van zijn vader en maakt de overgang naar onze buurman Helmond Sport. Keano is een spits met scorend vermogen en een aanspeelpunt waar je op kunt bouwen. “Waar we op elkaar lijken, is dat we beiden een goeie wedstrijdmentaliteit hebben en daardoor slechte verliezers zijn. Daarom is het maar goed dat we weinig spelletjes samen doen hahaha”, aldus Davy.

  Inmiddels hebben door de jaren heen reeds 25 jeugdspelers de overstap naar een BVO gemaakt. Met Helmond Sport is een goed samenwerkingsverband. “We bekijken samen of een speler er aan toe is voor de overgang. Denken we dat dit zo is, dan kan hij stage gaan lopen bij Helmond Sport. Hij moet er wel aan toe zijn. Zo niet, dan kan het een zwaar en moeilijke periode worden. Het is daarom goed dat de jeugdspelers zich altijd goed voor laten lichten door iemand die er ervaring mee heeft en weet waar hij over praat.”

  Davy vertelt dat er volgend seizoen weer 5 extra jeugdteams bijkomen. Hij voegt hier aan toe: “Steeds meer talentvolle spelers en ook spelers die van een BVO afkomen weten de weg naar SV De Braak te vinden.”

  Er is nog een aanvaller die de overstap maakt naar Helmond Sport namelijk Julian. “Een ouwerwetse linksbuiten met een mooie actie in zijn benen en een sterke dribbel.

  Maar er is ook een middenvelder die een stap hogerop gaat zetten namelijk Dean. “Een box to box middenvelder, vol energie en sterk aan de bal.”

  Alle 5 de spelers zijn typische exponenten van onze jeugdopleiding. “Op een positieve manier lekker brutaal, ze beschikken over een uitstekende techniek en zijn alle 5 absolute winnaars.”

  Zo is Jorg een goeie centrale verdediger die indien mogelijk goed in kan schuiven en Jorg heeft een uitstekend overzicht.

  De jongste van het stel mag niet vergeten worden, onze Quinn. “Een echte dribbelaar, heeft een snelle actie en is altijd doelgericht.”

  Davy roemt de bereidwilligheid van het kader. “We hebben steeds meer gediplomeerde kaderleden. Ook hiermee zitten we in de lift. Dat zie je terug in de progressie die onze spelers maken.””

  Davy hoopt dat de doorstroming van de spelers nog beter wordt. Als deze structuur er komt en alle neuzen dezelfde kant op wijzen kunnen we in de toekomst beslist 1ste Klasse spelen.”